GRATIS VERZENDING BIJ MINIMALE BESTEDING VAN €59,-

Ontvang nu de nieuwe Hydramemory Body Lotion 50ml bij besteding van meer dan € 99,- !

HOE VERWIJDER JE MEE-ETERS VAN JE GEZICHT

Published: December 1, 2023

WAT VEROORZAAKT MEE-ETERS?

Mee-eters zijn een andere vorm van verstopte poriën op het lichaam die er zwart of donker uitzien. In tegenstelling tot de witte puistjes, zijn mee-eters open poriën die zwart worden door oxidatie van de melanine van dode huidcellen die de porie verstoppen.


Iedereen heeft wel eens last van mee-eters en het is bijna onmogelijk om ze helemaal te verwijderen. Het belangrijkste om te onthouden is dat je het verwijderen van mee-eters niet moet forceren, maar in plaats daarvan gezonde huidverzorgingspraktijken moet introduceren die passen bij je huidtype. Je kunt echter wel huidverzorgingsproducten en praktijken implementeren die je helpen om vrij dicht in de buurt van het perfect resultaat te komen.

"Het is gemakkelijker om poriën vrij te houden als de huid goed geëxfolieerd en gehydrateerd is. Het scrubben van de huid is een gebruikelijke eerste stap om de poriën vrij te maken en is effectief omdat het de kans op verstopping van de poriën vermindert en bacteriegroei voorkomt. Hydratatie werkt ook op twee manieren: ten eerste door de olieproductie gelijkmatiger te houden, wat verstopping kan verminderen, en ten tweede door de poriën zachter te houden, waardoor het mogelijk veiliger is om ze te verwijderen." 


Christine Lee,

• Gediplomeerd Estheticus en [ comfort zone ] Master Educator


Vrouw met schoon gezicht

WASSEN MET SALICYL- OF GLYCOLZUUR

Mee-eters komen meestal vaker voor bij mensen die in een vochtige omgeving wonen, bij mensen met een vette huid of bij mensen die huidverzorgingsproducten op oliebasis of zonnefilters gebruiken. Vaak zijn ze onvermijdelijk. Maar als je je huidverzorgingsroutine begint met een product dat bedoeld is om dode huidcellen af te voeren en extra oliën weg te vegen, helpt dat enorm om mee-eters te verminderen.


Alpha-hydroxyzuren zoals salicylzuur en glycolzuur hebben kleinere moleculen dan andere huidverzorgingsproducten, waardoor ze in de poriën kunnen dringen, vuil, dode huidcellen en talg kunnen verwijderen en wegvegen. Ze kunnen gemakkelijk worden gebruikt in combinatie met andere reinigers voor een effectieve dubbele reinigingsroutine.


Vrouw met gezichtsmasker
Vrouw met masker op gezicht
Vrouw met essential milk

GEBRUIK EEN SCRUB IN JE ROUTINE

Omdat mee-eters de oxidatie van dode huidcellen zijn, is een scrub onmisbaar in je huidverzorgingsset. Kies een zachte scrub met natuurlijke ingrediënten die niet schraapt of snijdt in de gevoelige huid van het gezicht. Harde scrubs kunnen de huid meer irriteren, waardoor de talgproductie toeneemt en de cyclus van mee-eters opnieuw begint. Intussen helpen exfolianten met zachtere ingrediënten de huid enorm door overtollig talg en dode huid op te heffen, zodat deze niet in open poriën vallen.

Essential Scrub. Silicadeeltjes en jojobabolletjes maken deze face wash krachtig maar zacht in het verwijderen van vuil en viezigheid. Vernieuw en versterk je huid met deze effectieve scrub.

/skin regimen/ Enzymatic Powder. Wanneer deze krachtige scrub in contact komt met water, schuimt hij op en ontstaat er een aangename gezichtsreiniging die zacht maar effectief is in het uitbannen van overtollig talg en het verwijderen van vuil. 

ESSENTIAL Scrub

PROBEER TOPISCHE RETINOÏDEN

Retinol, tretinoïne en andere topische retinoïden kunnen zeer nuttig zijn bij het minimaliseren van mee-eters omdat ze de celvernieuwing versnellen en de talgproductie verminderen. Breng na het reinigen een topisch retinoïde aan in de vorm van een booster-serum of crème.

/skin regimen/ Retinol Booster. Deze krachtige huidbooster minimaliseert niet alleen fijne lijntjes en rimpels, maar stimuleert ook de celvernieuwing, waardoor je een stralende, heldere teint krijgt.

GEBRUIK EEN KLEIMASKER

Omdat mee-eters vaak worden veroorzaakt door talg, is het uitdrogen van deze talg de sleutel tot het oplossen van het mee-eters dilemma. Klei is geweldig tegen mee-eters vanwege zijn uitdrogende eigenschappen. Het zuigt overtollig vocht uit de huid en uit de poriën, en neemt vuil en viezigheid mee.

Active Pureness Mask. Dit masker op basis van klei kan worden opgenomen in een wekelijks huid regime voor mensen met een gemengde of vette huid. Breng het aan na het reinigen en laat het masker zijn werk doen. Combineer met een hydraterende moisturizer om de huid er stralend uit te laten zien en schoon, zacht en soepel te laten aanvoelen.

PLAN EEN GEZICHTSBEHANDELING

Regelmatige gezichtsbehandelingen kunnen het uiterlijk en het gevoel van de huid aanzienlijk verbeteren. Specifieke behandelingen die mee-eters aanpakken en exfoliatietechnieken bevatten kunnen helpen om al je huidverzorgingsdoelen te bereiken. Een zuurstofbehandeling of een chemische peeling helpt om dode huidlagen te verwijderen en een fris gezicht te onthullen. Gebruik onze spa locator om een ervaren, deskundige estheticus bij jou in de buurt te vinden.

VERWIJDER MAKE-UP EN SPF 'S NACHTS

Je gezicht elke ochtend en avond wassen is een belangrijke manier om mee-eters te verwijderen en het risico dat ze terugkomen te minimaliseren. Wassen met een milde reiniger en het gebruik van een micellair water make-up remover beperkt de hoeveelheid smurrie die elke nacht in je poriën kan vallen, vast komt te zitten en de lelijke mee-eters veroorzaakt. 

Essential Micellar Water. Dit frisse, lichte make-up reinigingswater werkt fantastisch als make-up remover. De delicate formule maakt gebruik van betaïne om foundation en mascara gemakkelijk te verwijderen zonder dat je het daarna hoeft af te spoelen.

Essential Cleansing Milk. Deze romige melkreiniger maakt de huid niet alleen schoon, maar voelt ook zijdezacht aan. De Essential Milk Cleanser is ideaal voor de gevoelige huid en kan andere gezichtsreinigers vervangen als je gezicht extra kwetsbaar aanvoelt.

/skin regimen/ 1.5 Retinol Booster

ACTIVE PURENESS Mask

ESSENTIAL Cleansing Milk

ZIJN PORIËNSTRIPS SLECHT VOOR JE HUID?

Stop met het gebruik van porie strips en andere thuis extractiemethoden. Deze methoden moeten worden uitgevoerd door een professional, zodat ze de tere gezichtshuid niet verder beschadigen. Porie strips kunnen de huid verwonden, waardoor deze kwetsbaar wordt en meer talg gaat produceren om zichzelf te genezen. Dit kan puistjes bevorderen en de olieproductie opdrijven. Bovendien drijft het pulken of knijpen vuil en viezigheid verder de huid in. Als je je echt zorgen maakt over mee-eters, ga dan naar een dermatoloog voor professionele extractie.

KIES PRODUCTEN VAN HOGE KWALITEIT OM MEE-ETERS TE VERWIJDEREN

De eerste stap in het uitbannen van mee-eters is het kiezen van producten van hoge kwaliteit die de poriën niet verstoppen. Je wilt het probleem zeker niet vergroten met comedogene huidverzorgingsproducten.


[Comfort zone ] producten werken samen met de huid om een natuurlijke, gezonde omgeving te creëren die zichzelf kan beschermen en genezen. Met een beetje hulp van onze natuurlijke reinigers, toners en moisturizers zal je huid in een mum van tijd stralen en vrij zijn van mee-eters.

gem pages image

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK...

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!