GRATIS VERZENDING BIJ MINIMALE BESTEDING VAN €59,-

gem pages image
gem pages image

REGENERATIEVE LANDBOUW: WE VERKENNEN DE VOLGENDE STAP IN DUURZAAMHEID

DAVINES GROUP EN RODALE INSTITUTE

We zijn verheugd om onze samenwerking met Rodale Institute  aan te kondigen, de pionier van de regeneratieve biologische beweging sinds 1947.

Het nieuwe Davines Group - Rodale Institute European Regenerative Organic Center zal deze herfst in Parma in gebruik worden genomen, direct naast Davines Village, en zal onze levering van regeneratieve biologische ingrediënten uitbreiden en dienen als een centrum voor duurzaamheidsonderzoek en training van boeren.

ONS EERSTE INTERNATIONALE REGENERATIEF BIOLOGISCH CENTRUM

In het land net buiten Parma, Italië, zijn 15 hectare grond gewijd aan een koolstofneutraal dorp, dat kantoorruimtes, een wetenschappelijke tuin, een bistro en meer omvat. Bekend als de Davines Village, het wereldwijde hoofdkwartier van Davines en Comfort Zonezal de duurzame schoonheidsbestemming uitbreiden met nog een ander baanbrekend initiatief: een regeneratieve biologische boerderij, onderzoekscentrum en educatief centrum.

Het nieuwe European Regenerative Organic Center  zal een terrein van 10 hectare innemen op de campus van Davines Village en zijn onderzoek en onderwijs richten op kleine tot middelgrote Europese boerderijen die speciale gewassen verbouwen voor voeding en schoonheid. Het centrum ondersteunt boeren in de regio en zal zich richten op biologisch beheer in een mediterraan klimaat, evenals op de hechte relatie tussen ingrediënten voor persoonlijke verzorging en landbouw.
gem pages image

WAAROM REGENERATIEVE LANDBOUW?

Regeneratieve biologische landbouw is een methode om voedsel, vezels en ingrediënten te telen die de landbouw als een holistisch systeem benadert, geen synthetische pesticiden en herbiciden gebruikt, en hoge normen hanteert voor de gezondheid van de bodem, het welzijn van de dieren en de rechtvaardigheid van de landarbeiders.

Duurzame biologische landbouw heeft het potentieel om koolstof vast te leggen, de klimaatverandering te beperken, de biodiversiteit te bevorderen en onze bodem, lucht en water te beschermen.

Wetenschappers en medewerkers van het Davines Group - Rodale Institute European Regenerative Organic Center zullen samen met het Davines Research & Development laboratorium onderzoeken hoe regeneratieve biologische landbouw de toeleveringsketen van schoonheidsproducten kan beïnvloeden. Deze inspanningen zullen de lokale boeren en de internationale regeneratieve biologische gemeenschap ondersteunen, en de inkoop bevorderen van meer duurzame ingrediënten die de aarde kunnen genezen en onze bijzondere visie op schoonheid kunnen verbeteren.

gem pages image

INTRODUCEREN VAN HET RODALE INSTITUTE

Het Rodale Institute, opgericht in Pennsylvania, Verenigde Staten, is al sinds 1947 baanbrekend in de regeneratieve biologische beweging door middel van onderzoek, training van boeren en consumenteneducatie, en bedacht zelfs de term "regeneratief biologisch" in de jaren tachtig van de vorige eeuw. In 2018 heeft het zich aangesloten bij voedsel-, mode- en landbouwmerken om Regenerative Organic Certified™ te lanceren, de hoogste standaard voor regeneratieve biologische landbouw in de wereld.

gem pages image

 

We zijn erg enthousiast om samen te werken met Davines om hun visie te bereiken - een wereld waar niet alleen biologisch voedsel de planeet geneest, maar een consument ook een regeneratieve biologische levensstijl kan omarmen in hun persoonlijke producten.

Jeff Moyer, Rodale Institute CEO

BESCHERMING VAN DE BIODIVERSITEIT EN SACRED NATURE

De oprichting van het nieuwe onderzoekscentrum voor regeneratieve landbouw is slechts de laatste stap die de Davines Group neemt om duurzame landbouw te bevorderen. In 2014 begon het met een samenwerking met Slow Food voor de Davines Essential Haircare producten en in 2020 als Comfort Zone hebben we Sacred Nature onze Cosmos biologische en natuurlijke gecertificeerde huidverzorgingslijn gelanceerd die het Scientific Garden Extract™ bevat met botanische extracten van Vlierbessen, Granaatappelschillen en Mirtebladeren uit regeneratieve landbouw en oogst.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!