GRATIS VERZENDING BIJ MINIMALE BESTEDING VAN €59,-

Ontvang nu de nieuwe Hydramemory Body Lotion 50ml bij besteding van meer dan € 99,- !

ONTDEK DE VERSCHILLENDE SOORTEN GEZICHTSSERUMS VOOR JOUW HUIDBEHOEFTEN

Published: Oktober 24,  2023

Gezichtsserums zijn doorgedrongen in de huidverzorgingswereld en zijn het grootste modewoord geworden. Ze beloven een breed scala aan voordelen voor specifieke huidproblemen, van anti-aging effecten tot het verhelderen en hydrateren van de huid. Maar de vraag blijft: wat is een gezichtsserum precies en hoe werkt het?


Als het op huidverzorging aankomt, richten we ons meestal op de basis: reinigen, hydrateren en zonbescherming. We hebben echter allemaal unieke wensen en behoeften die we met onze huid willen bereiken en waar de basis niet altijd aan voldoet. Als je je huidverzorgingsroutine naar een hoger niveau wilt tillen, overweeg dan om een gezichtsserum aan je arsenaal producten toe te voegen.


Velen van ons willen een gezichtsserum toevoegen aan hun huidverzorgingsroutine, maar weten niet precies hoe ze dat het beste kunnen doen. En met zo veel gezichtsserums op de markt kan het een ontmoedigende taak zijn om te beslissen welk serum het beste bij jou en je specifieke behoeften past. Voordat je het nieuwste serum koopt, is het belangrijk om je huidtype of huidproblemen te kennen. Zo kun je producten kiezen die speciaal zijn samengesteld voor jouw unieke behoeften, zodat je de resultaten behaalt die je wilt.


Hieronder onderzoeken we het mysterie van gezichtsserums, ontdekken we wat ze zijn en hoe je ze kunt opnemen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Vrouw met serum voor gezicht

Onze serums bieden een verscheidenheid aan belangrijke werkstoffen in een lichte, snel geabsorbeerde formule, en zijn ideaal om de resultaten te versterken onder een rijkere moisturizer, of zelfs op zichzelf voor een nauwelijks waarneembare sluier van hydratatie.""


Elisabeth Nehme, Board Certified Esthetician

and  [ comfort zone ] Educator 

Wat zijn gezichtsserums?

Gezichtsserums zijn lichte en zeer geconcentreerde huidverzorgingsproducten die zijn ontworpen om diep in de huid door te dringen en een sterke dosis actieve ingrediënten af te geven, zoals vitamines, antioxidanten en peptiden. In tegenstelling tot moisturizers, die aan de oppervlakte van de huid zitten, hebben serums een dunne consistentie die snel door de huid wordt opgenomen. Hierdoor kan het serum effectief specifieke huidproblemen aanpakken, zoals fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en een ongelijkmatige teint.


Serums voor het gezicht kunnen alleen worden gebruikt of in combinatie met andere huidverzorgingsproducten, zoals moisturizers of gezichtsoliën, om een aangepaste huidverzorgingsroutine te creëren die is afgestemd op jouw unieke huidbehoeften. Enkele van de belangrijkste ingrediënten in gezichtsserums zijn:

  • Vitamine C -Dit ascorbinezuur wordt gebruikt om een doffe en glansloze teint op te fleuren door je algehele teint te beschermen en te revitaliseren. 
  • Retinol -Retinol (vitamine A) is een antioxidant met exfoliërende eigenschappen die dode huidcellen helpt verwijderen. Hierdoor krijg je een zachtere, levendige huid.
  • Peptides - bestaan uit aminozuren die bouwstenen zijn van eiwitten, zoals collageen. Peptideserums stimuleren het herstel van huidcellen, wat resulteert in een stevigere, jonger uitziende huid.
  • Hyaluronzuur - Hyaluronzuur is een extreem absorberend zuur dat de huid rehydrateert door vocht vast te houden. Het maakt de huid gladder en voller en vermindert fijne lijntjes en rimpels.
  • Glycolzuur - Dit zuur exfolieert de huid, versnelt de celvernieuwing en stimuleert de collageenproductie om de huid er jeugdiger uit te laten zien. 
  • Alpha Hydroxy Acids (AHA's) - AHA's zijn natuurlijke zuren die vaak afkomstig zijn van citrusvruchten en werken als een chemische exfoliant om je teint helder en levendig te houden. Ze kunnen ook helpen om grote poriën te verkleinen en acne-uitbraken te voorkomen.
  • Elk actief ingrediënt in een serum biedt afzonderlijk of in combinatie met elkaar meerdere schoonheidsvoordelen. En met een hogere concentratie ingrediënten duurt het vaak minder lang voordat je zichtbare resultaten ziet.

Soorten serums voor het gezicht

Of je nu je teint wilt verhelderen en egaliseren, je huid wilt hydrateren en verstevigen of fijne lijntjes en rimpels wilt minimaliseren, er is een serum voor je gezicht dat je kan helpen om de gewenste resultaten te bereiken voor jouw huidtype en huidproblemen. Wij geven je vier soorten serums die je huidverzorgingsroutine zeker zullen verbeteren.

Hydraterende Serums

Wie op zoek is naar een extra hydraterende boost voor zijn huid, kan een hydraterend serum overwegen. Hydraterende serums zijn geweldig voor mensen met een droge, vochtarme huid, of voor mensen die de algehele textuur van hun huid willen verbeteren. Serums moeten echter niet je moisturizers vervangen. In feite werken de twee samen om de hydraterende effecten te vergroten. Dit type serum dringt diep door in de huid, terwijl de moisturizer direct daarna wordt aangebracht om de hydraterende voordelen te behouden.
Het meest voorkomende ingrediënt in een hydraterend serum is hyaluronzuur. Vanwege de hydraterende en anti-aging eigenschappen helpt dit actieve ingrediënt de huid gehydrateerd en vol te houden, wat belangrijk is voor een jeugdige uitstraling.

Glycerine is een ander heilzaam ingrediënt in hydraterende serums. Dankzij het vermogen om de huid te helpen vocht aan te trekken en vast te houden, is aangetoond dat glycerine de hydratatie van de huid aanzienlijk verbetert en de tekenen van veroudering minimaliseert.

Anti-Aging Serums

Veel gezichtsserums staan bekend om hun veelbelovende anti-aging effecten. Deze gezichtsserums helpen het verouderingsproces te vertragen door de productie van collageen en elastine en een verhoogde celvernieuwing te bevorderen. Van actieve ingrediënten zoals vitamine C, retinol en peptiden is aangetoond dat ze fijne lijntjes, verzakkingen en rimpels effectief verminderen. Daarom kan het toevoegen van een anti-aging serum aan je routine helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en de teint verbeteren, wat resulteert in een jeugdigere en stralende teint.

Verhelderende serums

Om een natuurlijke frisse uitstraling te krijgen, kan een verhelderend serum een nuttige aanvulling zijn op je huidverzorgingsroutine. Alle verhelderende serums zijn bedoeld om te helpen bij verschillende vormen van een ongelijkmatige teint. Deze serums bevatten exfoliërende ingrediënten die je teint egaliseren, dofheid verbeteren en hyperpigmentatie verminderen - waardoor je huid een jeugdige uitstraling krijgt.

Groene thee-extracten, niacinamide en antioxidanten zoals vitamine C en E zijn te vinden in serums die allemaal zorgen voor een helderdere, levendigere teint. Veel verhelderende serums bevatten ook hydraterende ingrediënten om de algehele gezondheid van de huid te helpen verbeteren.

Serums tegen acne

Serums tegen acne helpen om de oorzaak van je puistjes aan te pakken. Terwijl reinigers en moisturizers aan de oppervlakte van de huid blijven, dringen acne-serums diep door in de huid om hun actieve ingrediënten effectief af te geven. Actieve ingrediënten zoals salicylzuur, glycolzuur en alfahydroxyzuren (AHA's) kunnen allemaal helpen om puistjes en ongewenste puistjes te bestrijden. Acnebestrijdende serums werken om poriën te ontstoppen, overtollig vet te absorberen en ontstekingen te verzachten.

Serum voor gezicht

Hoe je gezichtsserums in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen

De verzorging van je huid is van vitaal belang om er gezond en jeugdig uit te blijven zien. Van toners en reinigers tot serums en moisturizers, de opties lijken eindeloos. De meeste serums kun je veilig twee keer per dag gebruiken, 's ochtends en 's avonds, maar voordat je zomaar een serum in je verzorgingsset opneemt, moet je weten hoe en wanneer je ze aanbrengt en hoe je ze effectief in lagen aanbrengt.

Hoe en wanneer gezichtsserums gebruiken

Of het nu gaat om hyperpigmentatie, fijne lijntjes, verkleuring, pigmentvlekken of vlekken - er is een gezichtsserum dat kan helpen. Serums kunnen je huidverzorging naar een hoger niveau tillen, maar het komt allemaal aan op de juiste toepassing. Hier zijn wat tips over hoe en wanneer je gezichtsserums moet gebruiken voor een optimaal resultaat:

  • Reinig je huid -Voordat je je gezichtsserum aanbrengt, is het essentieel om je huid grondig te reinigen. Gebruik een zachte reiniger om olie, make-up of vuil van de huid te verwijderen.
  • Breng het serum aan -Omdat serums een hogere concentratie actieve ingrediënten hebben, heb je maar een paar druppels nodig. Druk het serum voorzichtig op je gezicht en hals. Je moet niet overmatig wrijven.
  • Wacht tot het opgenomen is -Wacht een paar minuten zodat het serum volledig in de huid kan trekken voordat je er andere producten overheen aanbrengt.
  • Hydrateren -Nadat het serum volledig is geabsorbeerd, breng je een hydraterende moisturizer aan om de voordelen van het serum in te sluiten. Hydraterende crème werkt als een beschermende huidbarrière, helpt het vochtgehalte op peil te houden en zorgt er tegelijkertijd voor dat de actieve ingrediënten effectief kunnen werken.
  • Doe het rustig aan -Om irritatie of beschadiging van de huid te voorkomen, moet je eerst klein beginnen voordat je overgaat tot regelmatig gebruik. Serums met krachtige ingrediënten zoals vitamine C moeten om de dag worden gebruikt voordat ze dagelijks worden gebruikt, zodat de huid eraan kan wennen. Andere exfoliërende ingrediënten zoals retinol kunnen één keer per week worden gebruikt als je voor het eerst begint.
  • Gebruik nachtserums -Sommige serums werken beter als je slaapt. Door 's nachts een serum (zoals retinol) te gebruiken, kun je je huid voeden en herstellen terwijl je slaapt.

Een laag gezichtsserums met andere huidverzorgingsproducten aanbrengen

Serums combineren met andere huidverzorgingsproducten is een geweldige manier om meerdere huidproblemen tegelijk aan te pakken. Je moet echter voorzichtig zijn met het soort producten dat je op je huid mengt, omdat de ingrediënten de huid kunnen beschadigen.

Actieve ingrediënten mengen

Als je actieve ingrediënten combineert, wil je er zeker van zijn dat je geen negatieve reacties veroorzaakt. Sommige ingrediënten werken beter samen, terwijl andere beter apart kunnen worden gebruikt. Vitamine C kun je bijvoorbeeld beter niet samen met BHA's of AHA's gebruiken, omdat deze exfoliërende eigenschappen hebben die huidirritatie kunnen veroorzaken. Deze serums moeten op verschillende dagen worden gebruikt. Vitamine C en niacinamide zijn echter een krachtige combinatie om huidproblemen aan te pakken.

Strategische lagen voor huidverzorging

Door je huidverzorgingsproducten op de juiste manier in lagen aan te brengen, zorg je ervoor dat elk product volledig door je huid wordt opgenomen, waardoor de effectiviteit wordt gemaximaliseerd. Het reinigen van de huid moet altijd het beginpunt zijn van je huidverzorgingsroutine voordat je serums op volgorde van consistentie aanbrengt (van dunste naar dikste laag). Breng na absorptie een hydraterende crème en SPF aan om de actieve ingrediënten in te sluiten.

Sale Off
INTENSIVE SERUM
€108,50
Sale Off
YOUTH SERUM Firming organic serumAnti-veroudering biologisch serum voor een jonger uitziende huid met antioxidant Scientific Garden ExtractTM , verstevigende extracten van de Kangaroo Paw-bloem en Tamarinde, een plantaardig alternatief voor hyaluronzuur.
€84,00
Sale Off
WATER SOURCE SERUM
€68,50

Gezichtsserums houden de huid gehydrateerd en stralend

Mysterie opgelost - wat je specifieke huidverzorgingsbehoeften ook zijn, er is een gezichtsserum voor iedereen. Of je nu een gevoelige, rijpere, vette of acnegevoelige huid hebt, gezichtsserums bieden unieke eigenschappen voor alle huidtypes. Bepaal wat je belangrijkste huidproblemen zijn en ga op zoek naar een serum dat op jouw behoeften is afgestemd. Door een gezichtsserum toe te voegen aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine kun je je huidproblemen effectief aanpakken en tegelijkertijd de algehele gezondheid en het uiterlijk van je huid verbeteren. Begin met het opbouwen van je dagelijkse huidverzorgingsroutine met [comfort zone] uit onze meest geliefde collectie voor een gezonde, stralende huid.

vrouw met stralende huid dankzij gezichtsserum


MISSCHIEN VIND JE DEZE OOK INTERESSANT...

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!